MVO

Binnen onze visie is maatschappelijk verantwoord ondernemen dusdanig handelen dat er tegemoet gekomen wordt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generatie tekort te doen.  

We onderscheiden daarin 3 onderdelen:

Milieu

Het aantal transportbewegingen beperken wij zoveel mogelijk. Wij streven er naar om het aantal niet strikt noodzakelijke verpakkingen zo klein mogelijk te houden en datgene wat er aan verpakkingen wordt ingekocht dient minimaal recyclebaar te zijn. Daar waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Het drukwerk wordt in Enschede geproduceerd bij een FSC gekeurde drukkerij. Ons pand is voorzien van zonnepanelen en LED verlichting en heeft energielabel B. Het magazijn wordt middels op een warmtepomp aangesloten vloerverwarming verwarmd. Met de energie die wij met onze zonnepanelen opwekken dekken wij ons  elektriciteitsverbruik. Papier en plastic wordt gescheiden en in een eigen perscontainer verwerkt waardoor hier ook een minimaal aantal transportbewegingen gerealiseerd wordt. Het restafval wordt tot een minimum beperkt. Wij realiseren jaarlijks energiebesparende maatregelen en rapporteren deze conform de IPWM (Informatieplicht energiebesparing Wet Milieubeheer) richtlijnen.

Inkoop

Ons assortiment bestaat uit functionele producten die zowel in binnen- en buitenland op een verantwoorde manier geproduceerd worden. Onze leveranciers in het Verre Oosten worden regelmatig aan een BSCI audit onderworpen. Transport vindt alleen per zeevracht of per trein plaats. We beperken het aantal inkoopreizen tot een minimum en werken met vaste leveranciers.  

 

 

 

 

   

Arbeidsomstandigheden

Onze Europese leveranciers dienen onze Code of Conduct te onderschrijven en vanzelfsprekend zorgen wij voor een veilige werkomgeving voor onze eigen medewerkers. Wij zijn er trots op dat wij jaar in jaar uit een laag ziekteverzuimpercentage hebben en nauwelijks personeelsverloop kennen. Wij willen graag een goede werkgever zijn waar de medewerkers zich kunnen ontwikkelen binnen een professionele en prettige werkomgeving.

Regelgeving

Voor cosmetica artikelen geldt specifieke Europese regelgeving. Alle door ons geleverde cosmetica- artikelen zijn genotificeerd bij het CPNP in Brussel en geproduceerd volgens de Europese Cosmetica Verordening 1223/2009.

In deze verordening zijn de eisen vastgelegd met betrekking tot de samenstelling, productveiligheid,  verpakking en etikettering van cosmetische producten. Ook een verbod op dierproeven is hierin opgenomen.

Ons bronwater voldoet aan de Europese Richtlijn voor mineraal- en bronwater 2008/54/EG. Dagelijks worden van het water monsters genomen en getest waarmee de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Ook worden wij regelmatig gecontroleerd door de Voedsel- en Waren Autoriteit.

Als je aanvullende vragen hebt over wet- en regelgeving voor specifieke producten, neem dan contact met ons op.